Jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus perustuu vanhaan kansanparannusosaamiseen, missä tieto ja taito siirtyvät perimätietona ja käytännön oppina. Jäsenkorjaus on kansanomaista kivun, jäykkyyden ja toimintahäiriöiden hoitoa. Manuaalihoitona se on kärsivällistä ja hellävaraista nikamien toimintakyvyn palauttamista.

Jäsenkorjaajan vastaanotolle hakeudutaan, kun tuki- ja liikuntaelimissä on kipua tai toimintarajoituksia.

Hoito tehdään hoitopöydällä, jossa asiakas lepää tai istuu rentona. Ajoittain asiakkaan pitää myös itse olla aktiivisesti mukana toimenpiteessä taivuttaen, venyttäen tai kiertäen itseään ohjeiden mukaisesti jäsenkorjaajan työstäessä kipeitä kudoksia. Jäsenkorjaus eli mobilisaatiohoito tarkoittaa käsin tapahtuvaa selkärangan, nivelien, nikamien ja lihasten käsittelyä.

Selkärangan käsittely on tärkeimpiä jäsenkorjauksen hoitoja, koska selkä on ollut kautta aikojen ihmisen heikoin kohta. Tärkeintä on saada ihmisen kivut ja säryt helpottumaan sekä palauttaa työkyky ja liikkuvuus takaisin. Rangan toimintahäiriössä on tärkeää vapauttaa  puristuksiin jääneet hermot ja verisuonet.

Jäsenkorjaus on suomalainen kansanparannustaito. Liikehoito vapauttaa sinut lihasjännityksistä ja virheasennoista lempeästi, ilman äkillisiä niksautuksia. Ihminen huomioidaan jäsenkorjauksessa kokonaisuutena. Liikehoidossa nivelten ja lihasten liikkuvuutta parannetaan venyttämällä niitä asiakkaan omaehtoisia liikeratoja hyödyntäen. Samalla hermoradat vapautuvat pinnetiloista. Keholla  ei ole tarvetta puolustautua, kun verenkierto, kudosnestekierto ja energiajärjestelmät vapautetaan luonnolliseen tilaansa.

Olen valmistunut perinteiseksi jäsenkorjaajaksi 2014, mutta opiskelu jatkuu edelleen, koska tässä hommassa ei ole koskaan täysinoppinut. 

Kysy asiasta tarkemmin Eerolta itseltään.